Wat is dry cupping?

Als eerst plaatsen we bij dry cupping een cup van glas of plastic op uw huid, daardoor zuigt de huid vacuüm en ontstaat er een onderdruk binnen de cup.  Daardoor blijft deze aan uw huid plakken en wordt de huid omhoog getrokken. Dry cupping passen we op twee manieren toe. Afhankelijk van uw klacht bepalen wij welke vorm wij toepassen.

Statische cupping
De cupjes worden afhankelijk van uw klachten op uw huid geplakt en niet bewogen. Gedurende 20 tot 25 minuten wordt het weefsel opgerekt en ontstaat er meer vrijheid in het weefsel. Bij dry cupping ervaart u een toename in de beweeglijkheid en minder stramheid van de spieren. Houd er rekening mee dat u na de behandeling mogelijke bijwerkingen kunt ervaren zoals, zweten, rillen, misselijkheid of wat zweverig in het hoofd. Dit is een normale reactie van uw zenuwstelsel en van voorbijgaande aard.

Dynamische cupping
Bij dynamische cupping bewegen we de cup, in tegenstelling tot bij statische cupping, wel over de huid. Hierdoor behandelen we een groter gebied van uw huid. Bovendien is dit wel een wat extremere vorm van cupping en dus niet geschikt voor iedereen.

Neem telefonisch contact met ons op of maak online een afspraak

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Cupping therapie kent weinig bijwerkingen. Na iedere cupping behandeling zult u voor een korte periode van ongeveer 1 tot 2 weken, zichtbare plekken houden. De kleur van de plekken is afhankelijk van de mate van de verminderde doorbloeding en zal in de loop van de tijd vanzelf herstellen. Daarnaast is de behandeling in de eerste 5 minuten gevoelig en oncomfortabel. Na verloop van tijd zult u merken dat dit gevoel steeds minder wordt. Dit heeft te maken met het ontspannen van het lichaam en de toename van de beweeglijkheid in het gecupte gebied. Ten slotte is het van belang goed water te drinken voor een optimaal herstel.

Neem telefonisch contact met ons op of maak online een afspraak

Fysio Cuijk - De Heeswijkse Kampen - Fysiotherapeut Cuijk