Fysiotherapie Cuijk

Fysiotherapie De Heeswijkse Kampen fysio cuijk sport revalidatie (2)-min

Fysiotherapie Cuijk

 

Fysiotherapie in Cuijk en De Heeswijkse Kampen

Wat is fysiotherapie en wie hebben fysiotherapie nodig?

Zoekt u fysiotherapie in Cuijk? Fysiotherapie is een beroep dat zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het lichaam. Iemand die dit werk (fysiotherapie) doet noemen we een fysiotherapeut of fysio. Een fysiotherapeut staat ingeschreven in het BIG-register.

De fysiotherapie is voortgekomen uit de heilgymnastiek, die tot de jaren 1960 werd beoefend door een heilgymnast. Daarna heeft fysiotherapie een sterke ontwikkeling doorgemaakt.

Patiënten met klachten met betrekking tot het steun- en bewegingsapparaat worden, ondersteund door oefeningen of door verschillende therapieën geholpen om de beweeglijkheid te verbeteren en de pijn te verminderen. Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie waarmee klachten worden behandeld zoals oefentherapiemassagetherapiefysische therapie en elektrotherapie. Daarnaast heeft de fysiotherapeut een coachende rol.

Als eerst start de fysiotherapeut met een lichamelijk onderzoek, daarna wordt een behandelplan opgesteld en tenslotte bespreekt hij/zij dat met de patiënt. Het is altijd de patiënt die verantwoordelijk is voor zijn eigen herstel. De fysiotherapeut speelt hierbij een ondersteunende rol. Door middel van fysiotherapie kan iemand de juiste begeleiding krijgen en optimaal herstellen. De fysio informeert, adviseert en helpt de patiënt hier dus bij.

Het doel van de behandelingen kan bijvoorbeeld zijn:

– het beter kunnen gebruiken van gebieden van het lichaam;
– het optimaal gebruik binnen de grenzen van een chronische aandoening;
– de pijn verminderen.

  Fysiotherapie kent onder andere de volgende specialismes:

   Kinderfysiotherapie
   Bedrijfsfysiotherapie
   Arbeidsfysiotherapie
   Orofaciale fysiotherapie
   Manuele therapie
   Oedeemtherapie
   Sport fysiotherapie
   Bekken fysiotherapie
   Psychosomatische fysiotherapie
   Geriatrische fysiotherapie
   Dieren fysiotherapie

   Fysiotherapie is bedoeld voor ieder mens met lichamelijke klachten of beperkingen. Dat wil zeggen dat het niet uitmaakt welk leeftijd iemand heeft. Fysiotherapie is voor jong en oud, dus geschikt voor iedereen. Heeft u dus klachten? Wacht in dat geval niet te lang en maak snel een afspraak bij uw fysiotherapeut in Cuijk.

   Wilt u van uw klachten af of zoekt u fysiotherapie in Cuijk?

   Nu duidelijk is wat fysiotherapie inhoudt, kunt u opzoek naar een fysiotherapeut in Cuijk. Zoekt u een fysiotherapeut in Cuijk? Fysiotherapie De Heeswijkse Kampen – Cuijk is gevestigd in Cuijk op de spinding 6. Deze praktijkruimte bevindt zich binnen de Basic-Fit in Cuijk. Fysiotherapie De Heeswijkse Kampen – Cuijk is voor iedereen toegankelijk. Onze praktijk is rolstoelvriendelijk en makkelijk bereikbaar voor iedereen in Cuijk en omstreken. Wilt u een afspraak maken bij Fysiotherapie De Heeswijkse Kampen – Cuijk? Neem dan contact met ons op.

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Chat openen
   1
   Heeft u een vraag?
   Fysiotherapie de Heeswijkse Kampen
   Heeft u een vraag?

   Stuur ons een bericht via WhatsApp zodat wij u kunnen helpen.
   Bel ons