Wat is heup- en liespijn?

U kunt verschillende soorten klachten ervaren aan de zijkant van uw heup. Pijn in de heup wordt over het algemeen aan de zijkant van het been gevoeld. Wellicht ervaart u ook een uitstraling naar uw bil, bovenbeen, lies en knie. Fysiotherapie voor heupklachten wordt sterk geadviseerd. Wij helpen u daarom graag van de heup pijn af. Heeft u ook pijn in de heup of wellicht een stijve heup? Wacht niet te lang en maak vandaag nog een afspraak. Een heupoperatie gehad? Voor meer informatie zie heupoperatie.

Liespijn of stekende pijn in de lies ontstaat meestal tijdens of na het sporten. Ook ontstaan liesklachten als gevolg van artrose in de heup. De pijn straalt dan uit naar de lies.

Een andere specifieke aandoening van de lies is bijvoorbeeld een liesbreuk. Krijgt u binnenkort een liesbreukoperatie? Wellicht heeft u fysiotherapie nodig. Weet u niet zeker of fysiotherapie nodig is? Plan dan een gratis medisch consult zodat wij u kunnen adviseren.

Liesklachten komen vooral voor bij veldsporters, maar ook bij mensen met artrose in de heup. Heeft u stijve liezen of andere liespijn? Maak dan een afspraak zodat wij u van de klachten af kunnen helpen.

Symptomen en het beloop

Heup- en liesklachten ontstaan vaak als gevolg van snelle bewegingen met name tijdens het sporten. U kunt dan een stekende pijn voelen, bijvoorbeeld tijdens het sprinten. U heeft dan het gevoel alsof het ‘erin schiet’. Daarnaast kan een trauma of val op de heup ertoe leiden dat u een slijmbeursontsteking oploopt.  

Pijn in de lies en heup zijn klachten die vaak niet vanzelf over gaan. U heeft dan de juiste behandeling nodig. Fysiotherapie voor lies- en heupklachten wordt daarom sterk geadviseerd. Symptomen zijn:

•  Pijn in de heup, lies of bil;
•  Pijn bij het zitten;
•  Pijn wanneer u op de heup ligt;
•  Pijn in de heupen tijdens het slapen;
•  Pijn in de heup of lies tijdens of na het wandelen;
•  Heup- of liespijn na een operatie;
•  Branderig gevoel in de lies of buik;
•  Stijve heup of lies.

De behandeling

Wat is nu de beste oplossing tegen heup- en liespijn? Wij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van heup- en liesklachten. Wij behandelen de liesklachten met specifieke manipulatie- en bindweefseltechnieken.

Ten eerste is het belangrijk dat u weet wat u zelf kunt doen tegen heup- en liesklachten. Daarom helpen wij u om meer inzicht te krijgen in uw klacht. Hoe beter u met uw klacht omgaat, des te sneller uw herstel zal verlopen.

Vervolgens gebruiken we verschillende technieken om de spieren in de heup of lies los te maken. Dry needling voor heupklachten is zeer effectief. Liever geen dry needling? Geen probleem, we houden altijd rekening met onze patiënten.

Daarnaast behandelen wij liespijn bij sporters met onze speciale manipulatie techniek. Dit doen we door middel van fascia therapie. Zo kunt u snel uw sportactiviteiten hervatten.

Fysiotherapie de heeswijkse kampen cuijk fysio pijn in de heup heupklachten bil rug pijn versleten heup artrose in de heup heupartrose heuppijn
Een slijmbeursontsteking van de heup
Fysiotherapie de heeswijkse kampen cuijk fysio pijn in de heup heupklachten bil rug pijn versleten heup artrose in de heup heupartrose heuppijn triggerpoints heup uitstraling naar het been
Heupklachten kunnen uitstraling naar uw bil, bovenbeen, onderbeen en voet