Wat is heup- of knie artrose?

Als eerst is het belangrijk om te weten dat artrose in alle gewrichten van uw lichaam plaats kan vinden. Zo verandert bij heup- of knie artrose het kraakbeen in het gewricht. Een voorbeeld hiervan is knie artrose. Bij artrose in de knie verandert het kraakbeen wat zich tussen het boven- en onderbeen bevindt. Kraakbeen is normaal heel glad, zodat uw knie makkelijk kan buigen, strekken en draaien. Bij heup- of knie artrose is het kraakbeen dun en niet meer glad genoeg. Hierdoor wordt de ruimte tussen de botten kleiner en ervaart u klachten.

De oorzaak van heup- of knie artrose is niet helemaal bekend. In de praktijk zien we dat artrose vaker voorkomt bij vrouwen, overgewicht, leeftijd vanaf 45 en mensen met artrose in de familie. Ook hebben mensen die jarenlang zwaar werk verrichten een grotere kans op heup- of knie artrose.

Artrose hoeft niet bij iedereen te leiden tot klachten. Zo heeft bijvoorbeeld een groep mensen veel slijtage in de knie, maar weinig klachten en andersom. Dit kan mogelijk te maken hebben met de overgevoeligheid van het bindweefsel wat om uw knie heen zit.

Daarom adviseren wij u een fysiotherapeut te bezoeken. Het zou zonde zijn om met klachten rond te lopen terwijl een aantal behandelingen al een verlichtend effect kunnen hebben op uw klachten. Dus wacht niet te lang en neem contact met ons op.

Symptomen en het beloop

•  Een pijnlijke en/of stijve heup;
•  Een pijnlijke en/of stijve knie;
•  Ochtendstijfheid of startstijfheid;
•  Uw knie gaat op slot;
•  Pijn tijdens het traplopen;
•  Minder pijn als u in beweging bent.

De behandeling

Onze unieke behandelmethode zorgt ervoor dat u verlichting kunt ervaren, zelfs als u artrose heeft. Omdat wij niet alleen de spieren behandelen, maar ook het kapsel wat om het gewricht heen zit. Dit kapsel bevat veel zenuwuiteinden en is één van de oorzaken voor uw pijnklachten. Daarom ervaren onze patiënten meer verbetering van hun klachten dan bij algemene fysiotherapie. 

Daarnaast adviseren wij wat u zelf het beste kunt doen tegen de artrose. U kunt hierbij denken aan beweegadvies, voedingsadvies etc.

Ten slotte bieden wij u trainingsvormen aan die bewezen effectief zijn voor artrose. Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact op of maak online een afspraak.

Fysiotherapie de heeswijkse kampen cuijk fysio artrose heup knie slijtage oefentherapie sportfysiotherapie sport oefeningen voor artrose slijtage
Artrose van de knie
Fysiotherapie de heeswijkse kampen cuijk fysio artrose heup knie slijtage oefentherapie sportfysiotherapie sport oefeningen voor artrose
Artrose van de heup