Wat is hielspoor en wat zijn hielspoor klachten?

Bij hielspoor ervaart u pijn onder de hiel tijdens het staan en lopen. Hielspoor is een benige(bot) uitgroeiing van het hielbeen aan de onderkant van de hiel. Hielspoor wordt vaak verward met een peesplaatontsteking van de voet. Hierdoor wordt er geen vooruitgang geboekt in de behandelingen. Laat uw klacht door ons bekijken in een gratis medisch consult, zodat wij kunnen vaststellen om wat voor type klacht het gaat.

Symptomen en het beloop

•  Pijn onder de hiel;
•  Pijn bij het opstaan in de ochtend: de eerste stappen zijn het ergst;
•  Pijn als u gaat lopen nadat u heeft gezeten;
•  Pijn bij het opstarten, bijvoorbeeld tijdens een warming-up;
•  Pijn als u met blote voeten op een harde vloer loop;
•  Pijn als u op de hiel drukt.

De oorzaak van hielspoor is niet altijd duidelijk. Er zijn wel een aantal factoren die de kans op hielspoor vergroten, zoals: leeftijd, gewichtstoename en afwijkingen in de voet.

De behandeling

Als eerst begint de behandeling van hielspoor bij het stellen van de juiste diagnose. Omdat een peesplaatontsteking van de voet vaak wordt verward met een hielspoor, zijn de behandelingen niet effectief. Bij Fysiotherapie de Heeswijkse Kampen beschikken wij veel kennis en ervaring over hielspoor problemen. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken over hielspoor klachten en de behandeling van hielspoor.

Na een uitgebreid intakegesprek en onderzoek starten we met de behandelingen. Wij passen verschillende technieken toe, zoals IASTM, dry needling en fasciatherapie.

Naast de hands-on behandelingen geven wij u oefeningen mee die u thuis kunt doen. Door de oefeningen toe te passen zorgt u voor een optimaal herstel.
Houd er rekening mee dat het herstel langer duurt wanneer u er al een langere tijd mee loopt! Wacht daarom niet te lang en maak online een afspraak.

Fysiotherapie de heeswijkse kampen cuijk fysio hielspoor klachten hielspoor pijn onder de hiel peesplaat ontsteking pijn bij het opstarten
Hielspoor klachten
Fysiotherapie de heeswijkse kampen cuijk fysio hielspoor klachten hielspoor pijn onder de hiel peesplaat ontsteking pijn bij het opstarten
Een hielspoor vastgesteld middels röntgenologisch onderzoek