Wat zijn knie klachten?

Pijn in de knie kan ontstaan door een verkeerde beweging of een val. U kunt uw knie verdraaid hebben of mogelijk heeft u zich verstapt. Acute kniepijn als gevolg van een verkeerde beweging of val kan mogelijk tot schade leiden aan spieren, pezen of botten. Zo kunt u bijvoorbeeld een scheur in de meniscus oplopen. Een scheur in de meniscus kan pijn aan de binnen- of buitenkant van de knie veroorzaken en de knie kan plotseling ‘op slot’ gaan.

Klachten aan de knie die geleidelijk ontstaan zijn vaak het gevolg van overbelasting. U kunt dan een ontsteking in de knie hebben. Een ontsteking in de knie veroorzaakt stekende, brandende of zeurende pijn. Heeft u bijvoorbeeld pijn in de knie tijdens of na het sporten? Dan is de kans groot dat er schade is aan de pezen of spieren. Laat dit op tijd door een fysiotherapeut onderzoeken, want hoe langer u ermee loopt, des te langer het herstel duurt.

Bekende specifieke knie klachten zijn bijvoorbeeld: een scheur in de meniscus of knieband, runners knee, artrose en voorstekruisband ruptuur.

Symptomen en het beloop bij knie klachten

• Pijn in de knie bij het buigen of strekken;
• Pijn in de knieholte;
• Pijn in de knie bij het lopen;
• De knie gaat ‘op slot’.

Twijfelt u of fysiotherapie nodig is bij uw klacht? Plan dan een gratis medisch consult.

De behandeling

Wat is nu de beste oplossing tegen kniepijn? Wij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van knieklachten. Zo hebben we bijvoorbeeld ervaring met revalidatietrajecten na een voorstekruisband operatie, bij een nieuwe knie (knieprothese), na een meniscus operatie en bij sportblessures. Heeft u tijdens of na het sporten pijn in uw knie? Maak dan direct een afspraak zodat wij u zo spoedig mogelijk kunnen helpen.

Revalideren na een nieuwe knie of knie operatie? Zie heup- en knieprothese voor meer informatie.

Ten eerste is het belangrijk dat u weet wat u zelf kunt doen tegen kniepijn. Daarom helpen wij u om meer inzicht te krijgen in uw klacht. Hoe beter u met uw klacht omgaat, des te sneller het herstel zal verlopen.

Vervolgens gebruiken wij afhankelijk van uw knieklacht een passende behandeling. We maken het bindweefsel los met fascia therapie. Hierbij gebruiken wij verschillende tools (zie IASTM). Dit zorgt voor minder pijn en een betere beweeglijkheid van uw knie.

Daarna kunnen we massagetherapie, cupping en dry needling gebruiken om de spieren rond de knie los te maken.

Ten slotte gaan wij (indien nodig) met u de sportzaal in voor een sport specifieke revalidatietraining. Hierbij richten wij ons op het trainen van de spierkracht, coördinatie en stabiliteit van uw knie. Wanneer u pijnvrij uw sportactiviteiten kunt hervatten, bent u klaar om zelfstandig te gaan sporten.

Neem telefonisch contact met ons op of maak online een afspraak.

fysiotherapie de heeswijkse kampen cuijk fysio sportfysiotherapie sport knie klachten knie pijn knieklachten kniepijn revalidatietraining sport revalidatie training
De ‘step’ oefening om de spierkracht, mobiliteit en stabiliteit op te trainen
fysiotherapie de heeswijkse kampen cuijk fysio sportfysiotherapie sport knie klachten knie pijn knieklachten kniepijn revalidatietraining sport revalidatie training squat
De ‘Squat’ oefening om de spierkracht van de bovenbenen te trainen