Wat is nek- en hoofdpijn?

Als eerst is het belangrijk om te weten dat nek- en hoofdpijn vaak voorkomt. Er bestaan verschillende soorten hoofdpijn namelijk: spanningshoofdpijn, migraine, chronische hoofdpijn, hoofdpijn door medicatiegebruik en hoofdpijn door stress.

De oorzaak van hoofdpijn kan zijn dat u stijve spieren in de nek heeft. Zo is spanningshoofdpijn als gevolg van spierspanning in de nek goed te behandelen. Omdat de stijve spieren in uw nek los worden gemaakt, ervaart u geen pijn meer.  Heeft u bijvoorbeeld hoofdpijn na een auto-ongeluk? Dan heeft u mogelijk een whiplash gehad. Zie de pagina whiplash klachten voor meer informatie.

Nekpijn is een veelvoorkomende klacht en gaat vaak gepaard met uitstraling naar hoofd, schouder, arm of vingers. U heeft het vast wel eens gehoord ‘mijn nek zit vast’. Pijn in de nek kan ontstaan door spanning in de nekspieren. Daardoor voelt uw nek stijf aan en mogelijk heeft u ook hoofdpijn.

De meeste nekklachten ontstaan net zoals hoofdpijnklachten door spierspanning in de nek- of schouder spieren. Daarnaast is een verkeerde houding één van de belangrijkste oorzaken voor pijn in de nek. Bovendien is het belangrijk om een goed matras en hoofdkussen te gebruiken. Fysiotherapie voor nekklachten is zeer effectief, waardoor u al snel van uw klachten af komt.

Wilt u weten wat de oorzaak is van uw klacht? Plan dan een gratis medisch consult.

Symptomen

•  Band gevoel om het hoofd;
•  Druk bij de slaap of de nek;
•  Nek en schouders zijn vaak pijnlijk en gespannen;
•  Tintelingen in de arm, hand of vingers;
•  Een stijve nek;
•  Spanning in de nek;
•  Overgevoeligheid voor licht en geluid.

De behandeling

Wat is nu de beste oplossing tegen nek- en hoofdpijn? Ten eerste is het belangrijk dat u weet wat u zelf kunt doen tegen nek- en hoofdpijn, daarom helpen wij u meer inzicht te krijgen in uw klacht. Hoe beter u met uw klacht om kunt gaan, des te sneller uw herstel zal verlopen.

Triggerpoint therapie, dry needling, manuele therapie, fascia therapie en cupping zijn behandelingen die effectief zijn om de spieren in de nek los te maken. Daarnaast kijken wij verder dan alleen uw nek en schouders. Zo kijken wij ook naar de beweeglijkheid van uw bovenrug en ten slotte adviseren wij u welk soort kussen of matras geschikt is voor uw lichaamstype.

Neem telefonisch contact met ons op of maak online een afspraak.

Fysiotherapie de heeswijkse kampen cuijk fysio nek schouder klachten nekpijn pijn in de nek hoofdpijn hoofd pijn
Fysiotherapie bij nek- en hoofdklachten
Fysiotherapie de heeswijkse kampen cuijk fysio nek schouder klachten nekpijn pijn in de nek hoofdpijn hoofd pijn spanningshoofdpijn migraine
Verschillende vormen van hoofdpijn